Hozzászólás írásához kérjük, jelentkezzen be.

 
«
1 
»
Zöldfelület  [2017. 03. 09.] Előreismert feladatok ismételt vizsgáztatàsra!? (emlékezet fejlesztés vs. előhivások rögzítése!) estleg… Automatizmusok kialakítása, stresszkerülés ill. -küszöbállítás: Gyakorlófeladatként? Mert van, ahol ezt is sulykolják (amolyan tesztkitöltő képesség, mint egy felnőtt gyorstalpalón, v. egy KRESZ felkészítőn!).
Előzménye: Vig Zsuzsanna
Vig Zsuzsanna, szülő és pedagógus vagyok. Arra lennék kíváncsi, hogy bölcs dolog-e, ha a gyermek előre ismeri a témazáró feladatlap kérdéseit?
rabida  [2016. 12. 12.] nem lehet ezt így szétválasztani, az viszont biztos, hogy beteg, egészségileg leromlott, alultáplált gyereket nem lehet oktatni.
Előzménye: miyi
Meszlényi Gizella vagyok. Szerintem az oktatás fontosabb, mint az egészségügy - hosszú távon mindenképp! Ezen a fórumon valahogyan erősebben kellene foglalkozni vele. Látom, hogy a szavazók 8,94%-a tartja ezt az ország legnagyobb problémájának, szemben az egészségügy 30,73%-ával. Szomorúnak tartom, mindenképp változtatni kellene ezen!
Vig Zsuzsanna  [2016. 11. 16.] Vig Zsuzsanna, szülő és pedagógus vagyok. Arra lennék kíváncsi, hogy bölcs dolog-e, ha a gyermek előre ismeri a témazáró feladatlap kérdéseit?
Geo  [2016. 11. 09.] Egykori szervezetfejlesztőként azt tartom fontosnak, hogy a képzés arra fókuszáljon, hogy az egyének 1. megtanuljanak gondolkodni és tanulni 2. legyenek tisztában az adottságaikkal, képességeikkel - s ennek megfelelő, őket érdeklő területeken kapjanak teljesítménnyel elérhető célokat, feladatokat http://geo2.blog.hu/2015/12/15/osztonzes_motivacio_kepzes_398 a tanulás, képzés nem egyszerűen a tudás-, hanem a kompetencia társadalmat kell, hogy szolgálja.
Előzménye: nahalka
Nahalka István vagyok, én gondozom itt és az Alternatíva Körben az oktatás ügyeivel való foglalkozást. Szeretném, ha ezen a felületen kialakíthatnánk egy értelmes párbeszédet arról, hogy mit kellene kezdeni Magyarországon az oktatással. Kezdetnek talán jó lenne, ha akik ezt szívesen teszik, megírnák egyrészt, hogy miről diskurálnának itt szívesen, másrészt pedig azt, hogy szerintük mi ma a magyar oktatás legsúlyosabb, leginkább változtatásokért kiáltó problémája.
shackleton  [2016. 10. 29.] Tömöry Ákos vagyok. A 600 karakter biztosan kevés lenne, ha most belefognék, hogy mit látok problémának az oktatásban. Szerintem a legfontosabb a kötelező iskoláztatás 18 éves korig való ˝visszatolása˝ lenne, de ehhez állami döntés kell. Civil oldalon viszont az adott keretek között talán a legtöbbet a felnőttoktatásban-felnőttképzésben lehetne tenni, amolyan kármentés jelleggel. Úgy látom, még viszonylagosan ott a legnagyobb a mozgástér, ott a legkevesebb a korlát.
miyi  [2016. 10. 28.] Meszlényi Gizella vagyok. Szerintem az oktatás fontosabb, mint az egészségügy - hosszú távon mindenképp! Ezen a fórumon valahogyan erősebben kellene foglalkozni vele. Látom, hogy a szavazók 8,94%-a tartja ezt az ország legnagyobb problémájának, szemben az egészségügy 30,73%-ával. Szomorúnak tartom, mindenképp változtatni kellene ezen!
nahalka  [2016. 10. 12.] Nahalka István vagyok, én gondozom itt és az Alternatíva Körben az oktatás ügyeivel való foglalkozást. Szeretném, ha ezen a felületen kialakíthatnánk egy értelmes párbeszédet arról, hogy mit kellene kezdeni Magyarországon az oktatással. Kezdetnek talán jó lenne, ha akik ezt szívesen teszik, megírnák egyrészt, hogy miről diskurálnának itt szívesen, másrészt pedig azt, hogy szerintük mi ma a magyar oktatás legsúlyosabb, leginkább változtatásokért kiáltó problémája.
nahalka  [2016. 10. 12.] Az őszi nagy mozgással kapcsolatban: ami késik, az nem múlik. De nem is késik, mert az ősz még tart. De közelebbit én sem tudok, a Tanítanék Mozgalom végzi rendesen a munkáját6, és szerintem nemsokára hallunk róluk.
rebarbara  [2016. 10. 10.] A pedagógusok őszre nagy mozgást ígértek. lát valaki valamit?
«
1 
»