Hozzászólás írásához kérjük, jelentkezzen be.

 
«
1 
»
rebarbara  [2016. 10. 19.] Mikor voltak jó politikusaink utoljára? Mikor volt jó oktatáspolitikusunk? Az ok, hogy a kormánynak legyen hosszútávú víziója, de a részleteket inkább szakemberek dolgozzák ki, könyörgöm. Most egy református pap és egy autógépész bütyköli az oktatást. Nem mintha Czunyiné vagy Rózsika jobb lett volna....
Előzménye: nahalka
Kissé vitatkoznék. Sokszor elhangzik, hogy a politikai döntések valójában szakmai döntések, ezért szakemberekre kellene bízni őket, a tudománynak kellene megmondania, hogy mi a teendő. Na, ettől mentsen meg bennünket az ég. Adott esetben vajon melyik szakmai vélemény érvényesüljön? Melyik tudományos paradigma, melyik elmélet? Mert, hogy ezekből a valamirevaló kérdésekben több alternatív létezik. A másik kérdés az, hogy a szakmai döntés figyelembe tudja-e venni a döntés politikai, társadalmi, gazdasági, vagyis komplex következményeit. Inkább legyenek jó politikusaink. :-)
nahalka  [2016. 10. 16.] Kissé vitatkoznék. Sokszor elhangzik, hogy a politikai döntések valójában szakmai döntések, ezért szakemberekre kellene bízni őket, a tudománynak kellene megmondania, hogy mi a teendő. Na, ettől mentsen meg bennünket az ég. Adott esetben vajon melyik szakmai vélemény érvényesüljön? Melyik tudományos paradigma, melyik elmélet? Mert, hogy ezekből a valamirevaló kérdésekben több alternatív létezik. A másik kérdés az, hogy a szakmai döntés figyelembe tudja-e venni a döntés politikai, társadalmi, gazdasági, vagyis komplex következményeit. Inkább legyenek jó politikusaink. :-)
Előzménye: rebarbara
A jó kormányzás a szakemberek feladata, nem a politikusoké. Kiráz a hideg, hogy egy református pap irányítja az egészségügyet és az oktatást! Akkor a Nav-ról, az agrártárcáról és az aranylábú futsal bajnokról még nem beszéltem.
rebarbara  [2016. 10. 10.] A jó kormányzás a szakemberek feladata, nem a politikusoké. Kiráz a hideg, hogy egy református pap irányítja az egészségügyet és az oktatást! Akkor a Nav-ról, az agrártárcáról és az aranylábú futsal bajnokról még nem beszéltem.
«
1 
»